اینفوگرافیک: آمار جایگاه علمی ایران در سطح ملی و بین المللی از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷
برای ارزیابی جایگاه علمی یک کشور ملاکهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. برای مثال تعداد مقالات تولید شده توسط یک کشور در پایگاه ISI یا اسکوپوس یکی از این عوامل است. همچنین فاکتورهایی مانند میزان استنادات، سهم از کل تولیدات علمی دنیا، میزان رشد تولیدات علمی، مقالات ارائه شده در کنفرانسها، مقالات یک درصد برتر دنیا، همکاریهای بینالمللی در انتشار مقالات و همچنین جایگاه دانشگاههای یک کشور در تعیین جایگاه علمی یک کشور نقش دارند. در این اینفوگرافیک به صورت ساده و جامع با جایگاه علمی ایران در سطح ملی و بین المللی آشنا خواهید شد. با ایران تحقیق همراه باشید.
این آمارها خوب است اما باید دید که این تولید علم چگونه در بهبود و افرایش کیفیت سطح زندگی مردم تاثیر می گذارد. آیا باعث کاهش وابستگی ایران به خارج می شود؟ آیا درامد سرانه ما افزایش می یابد؟ آیا چاپ مقاله در موضوعاتی که چند کشور پیشرفته در حال تحقیق بر روی آن هستند به امید جذب دانشجویان آفریننده این مقالات در آن کشورها باعث ترقی کشور می شود؟ چه میزان انرژی و ساعت کاری از جوانان کشور صرف تولید این مقالات شده است و آیا هزینه صرف شده به هر نحو به کشور برگردانده می شود؟ آیا این تولیدات علمی سبب رشد تولید می شود؟ به قول سعدی شیراز
علم چندان که بیشتر دانی چون عمل در تو نیست نادانی
ضمن تایید همه موارد جناب آقای مهدی، باید اضافه کنم که با توجه به تنزل کیفیت زندگی ایرانیان، و کاهش استقبال از کتاب و کتابخوانی ووو بهتر است اینگونه اخبار انتشار نیابد!
سلام
متشکرم. فرآیند این خروجی ها در قالب PDF داده بشه خیلی بهتره خواهد بود.