۹ میلیارد دلار فروش در ۱۲ ساعت: فروشگاه علی بابا در حال تسخیر بازارهای آنلاین است
در روزهای اخیر خبری در رسانهها منتشر شد که حیرت بسیاری از کارشناسان عرصه اینترنت و فروش آنلاین را در پی داشت. فروشگاه آنلاین علی بابا در چین در یک حراج ۱۲ ساعته به مناسبت روز مجردها موفق شد به رقم ۹ میلیارد دلار فروش برسد. یکی از رکوردهای جالب دیگر در این روز این بود که علی بابا موفق شد به دلیل ارائه تخفیف به مشتریان در ۸ دقیقه اول این حراج به فروش یک میلیارد دلاری دست یابد. در این حراج محصولات غیرچینی نیز به فروش رفت و برای مثال انبار یک شرکت تولید شیر خشک در استرالیا به دلیل سفارشات زیاد از چین خالی شد و این شرکت نتوانست سفارشاتی که از خود کشور استرالیا شده بود را تامین کند. به این بهانه قصد داریم شما را با این غول دنیای اینترنت آشنا کنیم.
مروری بر تاریخچه و فعالیتهای علی بابا
گروه علی بابا (Alibaba) یکی از سایتهای برتر در حوزه خرده فروشی در چین و دنیا به شمار میرود. این شرکت در سال ۱۹۹۹ توسط جک ما تاسیس شد. البته در سال ۱۹۹۸ او به همراه ۱۷ فرد دیگر پایههای اولیه این کار را ریختند. جک ما در ابتدا قصد داشت در فروشگاه کی اف سی آمریکا استخدام شود اما به علت قد کوتاه و لاغر بودن موفق به استخدام نشد. ایده اولیه و کنونی شرکت او ایجاد ارتباط بین تولید کنندگان و مشتریان چینی بود. او درباره علت انتخاب نام علی بابا برای شرکتاش که از افسانه خاورمیانهای داستانهای هزار و یک شب گرفته شده میگوید:
یک روز در سانفرانسیسکو در کافی شاپ نشسته بودم و فکر می کردم که اسم علی بابا خوبه. و هنگامی که گارسون آمد از وی پرسیدم علی بابا را می شناسی؟ اون گفت بله می شناسم، پرسیدم در موردش چه میدونی؟ گفت علی بابا و ۴۰ دزد. و من گفتم آره خودشه! به خیابان رفتم و از عابران که از ملیت های مختلفی چون هندی، آلمانی، چینی، ژاپنی و … بودند همین سوال را پرسیدم و همگی همان جواب را دادند. علی بابا به راحتی تلفظ میشه و در همه جهان شناخته شده است.
شرکت علی بابا در حال حاضر بیش از ۳۵ هزار کارمند در سراسر جهان از جمله چین و آمریکا دارد. فروش سالانه این شرکت تنها در سال ۲۰۱۳ به بیش از ۲۴۰ میلیارد دلار رسید که دوبرابر مجموع فروش آمازون و ebay بود. این شرکت ۸۰ درصد کل تجارت الکترونیک چین را در دست دارد و مشتریان سالانه آن به مرز ۲۳۰ میلیون نفر رسیده است. در حال حاضر مجموع تراکنشهای سالانه این شرکت به بیش از یک تریلیون دلار میرسد و کارشناسان عقیده دارند در سال ۲۰۲۰ حجم تجارت علی بابا از مجموع بازارهای تجارت الکترونیک آمریکا، انگلیس، ژاپن، آلمان و فرانسه پیشی خواهد گرفت.
از جمله فعالیتهای این شرکت اعطای وام به بیش از ۸۰۰۰ تاجر با سود ۲ درصد و سرمایه گذاری در انواع پروژهها است.
بله. اونها چه سایت ها و کسب و کارهایی دارن ما چی داریم. اگر ما هم وصل بودیم به بازار جهانی شاید چنین سایت هایی داشتیم اما الان همه سایت ها و استارتاپ های ایرانی فقط محدود به داخل کشور هستند و خارج از ایران حتی یک نفر هم اون ها رو نمی شناسه.