آشنایی با موسسه ISI (بخش اول: تاریخچه)
آشنایی با موسسه ISI
موسسه ISI که مخفف کلمه Institute For Scientific Information میباشد و به “موسسه اطلاعات علمی” مشهور است در سال ۱۹۶۰ توسط یوجین گارفیلد که مدرک دکترای شیمی از دانشگاه پنسیلوانیا داشت تاسیس شد؛ البته قبل از آن نیز وجود داشت و در واقع تغییر نام داد (جهت معرفی مجله، ارسال مقاله، ترجمه مقاله، و پذیرش و چاپ در مجلات مختلف وارد این لینک شوید).
موسسه ISI در سال ۱۹۹۲ به خاطر بیماری یوجین گارفیلد به شرکت تامسون فروخته شد (Thomson). شرکت تامسون در سال ۲۰۰۲ شرکت رویترز را نیز خریداری کرده و شرکت تامسون رویترز (Thomson Reuters) تشکیل شد که دفتر مرکزی اش در نیویورک قرار دارد. دیوید تامسون رییس این شرکت را با ۱۹ میلیارد دلار سرمایه در سال ۲۰۱۰ در رده بیستم میلیاردرهای دنیا قرار گرفت. موسسه ISI سابق یا تامسون رویترز فعلی در سال ۲۰۱۱ معادل ۱۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون درآمد داشته و ۶۰ هزار کارمند در بیش از ۱۰۰ کشور جهان دارد.
مقالات خود را نیتیو (Native) ترجمه کنید
موسسه آی اس آی (تامسون رویترز فعلی) در سال ۱۹۷۸ حدود ۵۲۰۰ مجله را پوشش می داد. در سال ۱۹۹۸ این تعداد به ۸۰۰۰ ژورنال رسید و این رقم در سال ۲۰۱۳ به ۱۷۵۹۰ مجله رسیده است. بنابراین باید توجه کرد که امروزه موسسه ISI وجود ندارد بلکه به جای آن باید از تامسون رویترز استفاده کرد اما به دلیل اینکه نام موسسه ISI بسیار رواج یافته است اکثر افراد از آن استفاده میکنند.
موسسه ISI چه کاری انجام میدهد؟
باید اشاره شود که موسسه ISI یا در واقع تامسون رویترز یک ابر شرکت است. این شرکت هم اکنون در حیطههای اقتصادی و حقوقی بسیار فعال بوده و درصد بسیار کمی از درآمدهایش اختصاص به بخش علمی دارد. این موسسه چندین زیر مجموعه دارد که دو زیر مجموعه آن در حیطه علمی بسیار مشهور هستند. این دو زیر مجموعه عبارتند از:
وب آف نالج (WOK) که یکی از زیر مجموعههای تامسون رویترز است و دو وظیفه مهم را بر عهده دارد. اولین و مهمترین کار وب آف نالج این است که لیست مجلات معتبر را منتشر میکند که به مجلات ISI معروف هستند. برای ارزیابی این مجلات معتبر چند فاکتور مهم وجود دارد. دومین کار این بخش نیز تهیه ضریب اثر است که به گزارش استنادی مجلات معروف است.
وب آف ساینس(WOS) نیز در واقع قسمتی از شرکت تامسون رویترز است که به نوعی در داخل و بطن WOK قرار دارد و زیر مجموعهای از آن محسوب میشود. WOS خود شامل پنج دیتابیس بزرگ است که از این پنج دیتابیس دو مورد مربوط به کنفرانسها است. WOS حدود ۴۵ زبان مختلف را پوشش میدهد و ۱۲ هزار مجله با بالاترین ضریب اثر را پوشش می دهد. اگر مقاله ای دارای متن کامل باشد با آن لینک برقرار می کند. پوشش WOS برای علوم از ۱۹۰۰ به بعد، برای علوم اجتماعی از ۱۹۵۶ به بعد و برای هنر و علوم انسانی از ۱۹۷۵ به بعد را شامل می شود.
جمع بندی
موسسه ISI در سال ۱۹۶۰ تاسیس شده اما بعدهای به موسسه تامسون رویترز فروخته شد. بنابراین نام آن تامسون رویترز است. این شرکت چندن نوع فعالیت انجام می دهد که یکی از آنها فعالیتهای علمی است. فعالیتهای علمی این شرکت در دو زیرمجموعه معروف آن یعنی وب آف نالج (WOK) و وب آف ساینس (WOS) انجام میگیرد. از جمله اساسیترین و معروفترین کارهای این شرکت انتشار نام مجلات معتبر است که به نام مجلات ISI یا مجلات برتر تامسون رویترز معروفاند (مجلات آی اس آی را از این صفحه دانلود کنید). کار مهم بعدی این موسسه انتشار ضریب اثر (Impact Factor) است.
در مطالب بعدی با سایر فعالیتهای موسسه ISI آشنا خواهیم شد.
سایتتون عالیه. این مطلبتونم فوق العاده است. همیشه دوست داشتم بدونم isi چیه.
لطفاً در مورد ضریب اثر و شاخص h مطلب بذارید برای افرادی مثل من که هیئت علمی ان واجبه!!!
ممنون
به زودی قسمت های بعدی ISI رو میذاریم که در مورد ایمپکت فاکتور و سایر عوامل هست.
بسیار ممنون از توضیحات شما
ممنون از آقای دکتر اسکندری که صادقانه اعتراف کردن برای نداشتن معلومات در مورد ISI ولی جای تاسف داره نه هیئت علمی کشور که باید منبع انتشار معلومات باشه اینجا باید دنبال تکمیل اطلاعاتش باشه .
قصد بی احترامی به شخص خاصی نیست..بلکه به زیر سوال بردن سیستم آموزشی کشور است.
ممنون از عزیزان
دانشجوی رشته مدیریت هستم. برای تحلیل فصل چهار هزینه چقدر میشه؟ شما انجام میدید؟؟؟
با سلام لطفاً به بخش تحلیل آماری یا انجام پایان نامه مراجعه نماید.
سلام من دانشجوی حسابداری هستم دیدم حدودا با هم هم رشته ایم به شما ایمیل دادم من میخواستم بدونم کلا isiچیه؟چطوری میشه یه مقاله رو به اون فرستاد و مقاله باید چه ویژگی هایی داشته باشه که میفرستیم ممنون میشم اگه جواب رو واسم به همین ایمیل ارسال کنید
سلام مطالب خوبی دارید. ممنونم.
من در مورد isi های پولی از خیلیا پرسیدم بعضیا میگن به درد نمیخوره و وجه بدی تو مصاحبه دکتری داره. بعضیا هم مصرهستن که نه! نباید از هیچ کاری در زمینه چاپ مقاله کم گذاشت. نظر شما چیه؟؟؟
با سلام
در مورد مجلات پولی نظرات غیر تخصصی خیلی زیاد هست. در کل تمام مجلات پولی هستند فقط نحوه تامین پولشون فرق داره و از این لحاظ به سه دسته تقسیم میشن:
دسته اول: بودجه شونو از یه مرکز دانشگاهی یا علمی تامین می کنن (مثل مجلات دانشگاهی ایران)
دسته دوم: بودجه شونو از کسایی که خواهان مقالات اون مجله هستند دریافت میکنن (مثل مجلات ساینس دایرکت که پول باید بدید تا مقاله رو بگیرید)
دسته سوم: مجلات اوپن اکسس که یعنی دسترسی همه مردم به اون رایگان هست اما پولشونو از نویسندگان میگیرن.
مجلاتی در دسته سوم هستند که برای مثال ضریب تاثیر بالای ۳ دارن. پس پولی بودن یا نبودن هیچ تاثیری در کیفیت مجلات نداره و باید فاکتورهای دیگرو در نظر گرفت.
با سلام
شما می توانید مقاله ما را در یک مجله isi چاپ کنید؟
هزینه ان چقدر میشه؟
با تشکر