اولین ها و برترین های ایران در ISI

اولین ها و برترین های ایران در ISI

اگرچه موسسه اطلاعات علمی در سال ۱۹۶۰ تأسیس شد (این مطلب را بخوانید) اما ما می‌توانیم برخی مجلات با کیفیت قبل از این تاریخ را جزو مجلات ISI محسوب کنیم. مقاله حاضر که توسط دکتر حمیدرضا جمالی مهموئی در خبرنامه علم سنجی ایران چاپ شده است مرور کوتاهی دارد بر اولین های و برترین های ایران در ISI از سال ۱۹۰۰ تا سال ۲۰۱۲ که شامل ۱۷۰۵۸۰ مقاله است (جهت معرفی مجله، ارسال مقاله، ترجمه مقاله، و پذیرش و چاپ در مجلات مختلف وارد این لینک شوید).

اولین مقاله ثبت شده ایران در ISI: مقاله زیر که توسط نویسنده‌ای با نام فیشر نگارش شده  اولین مقاله ایران در ISI است. البته به نظر می‌رسد که موضوع این مقاله مرتبط با ایران است و احتمالاً نویسنده آن ایرانی نیست و بنابراین نمی‌توان آن را متعلق به ایران دانست.

Fisher, C. B. 1931. The feudal system in Persia. Journal of Farm Economics 13 (4): 621-629

حوزه‌ای که بیشترین مقاله ISI را دارد: اگر بر اساس حوزه تحقیقاتی (research area) به بررسی بپردازیم حوزه مهندسی با ۳۷۳۸۱ مقاله در صدر قرار دارد. همچنین اگر ملاک ما دسته بندی موضوعی وب آف ساینس (ISI categories) باشد در این صورت حوزه مهندسی برق و الکترونیک با ۱۵۴۴۸ مقاله بیشترین آمار را دارند.

نویسنده‌ای با بیشترین مقاله ISI: بدون شک این رکورد متعلق به دکتر مرتضی شمسی پور عضو هیئت علمی شیمی دانشگاه رازی کرمانشاه است. این استاد بزرگ حوزه شیمی ۶۰۴ مقاله ISI به نام خود ثبت دارد. البته نباید تصور کنید که استاد شمسی پور تنها به لحاظ کمی فعالیت داشته اند. در سال ۲۰۱۲ موسسه ISI مقالات استاد شمسی پور را پر استنادترین مقالات در میان محققان جهان معرفی نمود.

مجتبی شمسی پور

پر نویسنده ترین مقاله ISI که ایرانی ها نیز در نوشتن آن مشارکت داشته اند: این مقاله که توسط موسسه سرن چاپ شده است چندین رکورد را به خود اختصاص داده است. از جمله آن‌ها این  است که مقاله مذکور پر نویسنده ترین مقاله چهان است (با ۳۰۹۹ نویسنده). درباره این مقاله در اینجا بیشتر بخوانید.

پراستنادترین مقاله ایرانی: مقاله فیزیک زیر با ۹۸۳ استناد جزو مقالاتی است که دکتر جواد رحیقی از سازمان انرژی اتمی نیز در نگارش آن مشارکت داشته است و پر استنادترین مقاله ISI است که یک ایرانی در نگارش آن مشارکت داشته است.

Angulo, C., Arnould, M., Rayet, M., et al. 1999. A compilation of charged-particle induced thermonuclear reaction rates. Nuclear Physics A, 656 (1): 3-183.

بیشترین همکاری پژوهشگران ایرانی: پژوهشگران ایرانی از ۱۷۰ هزار مقاله‌ای که تا به حال به چاپ رسانده‌اند ۷۳۵۱ مقاله مشترک را با پژوهشگران آمریکایی داشته‌اند و بیشترین همکاری پژوهشی با این کشور بوده است.

موسسه‌ای با بیشترین مقالات ISI: دانشگاه علوم پزشکی تهران با ۲۸۷۵۶ مقاله بیشترین تعداد مقالات را در بین دانشگاه‌ها و موسسات ایرانی داشته است.

موسسه‌ای که حامی مالی بیشترین پژوهش‌ها بوده است: دانشگاه تهران حامی مالی (funder) بیشترین تعداد پژوهش‌ها (۷۳۱) در بین موسسات و دانشگاه‌ها بوده است.

مجله‌ای که بیشترین مقالات ISI ایرانیان را چاپ کرده است: مجله Asian Journal of Chemistry بیشترین تعداد مقالات ایرانیان را با تعداد ۱۱۶۱ مقاله به چاپ رسانده است.

منبع

جمالی مهموئی، حمیدرضا. (۱۳۹۲). اولین و ترین‌های ایران در ISI. خبرنامه علم سنجی، شماره ۹، ص ۸

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *